gitarrist ipad keyboardist mixer trummis

KOM PÅ PROVA-PÅ-DAG!

Kom på besök och upplev en dag hos oss på Estetiska programmet! 

Kontakta oss så ordnar vi en dag som passar dig >>
glad trummis andreas
Välkommen!

 

 

Vår poängplan

Vanliga frågor

Här ger vi svar på de vanligaste frågorna som vi brukar få gällande Estetiska programmet:

1)  Vad arbetar  era f.d. elever med idag?
Det är väldigt olika. Eftersom vår utbildning är väldigt bred och öppnar alla vägar för allehanda karriärer syns detta även i våra tidigare elevers yrkesval.
Här är några exempel på vad de arbetar som idag: Journalist, Beteendevetare, Ljudtekniker, Tandläkare, Musiker, 
 Systemvetare, Nationalekonom, Skådespelare, Webmaster, 
 Polis, Lärare, Ljusdesigner, Sjuksköterska, Musikalartist, Kompositör och många fler!

2)  Vilka förkunskaper måste man ha?
Du behöver egentligen inte ha några förkunskaper alls, men det är såklart en fördel om du gillar att hålla på med musik eller media. De flesta elever som börjar hos oss har väldigt olika förkunskaper - några är helt nybörjare medan andra har spelat flera år. Då vi har individuell instrumentundervisning och små grupper i ensemblespel ser vi alltid till att placera dig i en grupp som passar bäst för dig. Alla ska få samma chans att utvecklas!


3)  Kan jag välja vilket instrument jag vill?
Du kommer få enskild undervisning 40 min/vecka på det instrument du väljer att spela och du kommer undervisas av en lärare som har specialkompetens på just det instrumentet.
Vi har pedagoger som kan undervisa i flera instrumenten. Om du väljer ett mycket ovanligt instrument som till exempel nyckelharpa eller cembalo så gör vi vårt bästa att ordna en pedaogog till det också. Självklart kan du även ha sång som huvudinstrument!

4)  Har ni auditon/inträdesprov till ert program?
Nej vi har inte inträdesprov eftersom du söker till vårt program på de betyg du har från årskurs 9. Vi har något som vi kallar för introduktionsdag under våren 2018.
Den dagen kommer alla sökande elever få göra en kort intervju, spela/sjunga en valfri låt.
Syftet med den dagen är att vi ska få en uppskattning om vilka instrument våra blivande elever spelar och vilka förkunskaper de har. På så sätt kan vi redan innan terminen startar förberada våra ensemblegrupper och vilka instrumenttal lärare vi ska anlita.
Eleverna som kommer på denna introduktionsdag brukar tycka att det är jätteroligt att få träffa och lära känna sina blivande klasskompisar redan innan sommaren!

 5)  Kan jag utöka med fler kurser?
Vi försöker tillgodose alla elevers intresse oavsett ämne. Många av våra elever går utökat program och läser exempelvis mer Matematik och språk.
För det mesta går det att lösa rent schematekniskt och vi gör alltid vårt bästa för att lösa det, men vi kan däremot inte garantera att det går att lösa varje gång.

Varför valde du Estet?

Hur är det att gå på Estet?

Vad vill göra efter Estet?